EASIS

EASIS er en virksomhed ved Åbyhøj i Aarhus, der producerer søde sager uden tilsat sukker. Der produceres mange forskellige produkter som fx chokolade, cookies, kakao, kager, bolsjer, saft, is, barer, marcipan og morgenmad.

Alle produkter er uden tilsat sukker og har et lavt indhold af sukkerarter. Desuden er der afhængigt af produktet reduceret i kalorie-, fedt- og saltindholdet, og i stedet et højt protein- eller fiberindhold. Dermed tilbydes forbrugerne lækre alternativer, så forbruget af sukker, fedt og kalorier kan mindskes og indtaget af kostfibre øges.

 

EASIS og Dankost Pro

EASIS har anvendt Dankost Pro til næringsdeklaration siden sommeren 2016. Med Dankost Pro har EASIS mulighed for at udarbejde deklarationer, produktspecifikationer og datablade direkte i programmet.

Dankost Pro anvendes i dag af QA til udarbejdelse af produktspecifikationer og datablade samt af PU til udvikling af nye produkter. EASIS anvender Dankost Pro til næringsdeklaration af deres produkter, hvor der bl.a. også er behov for at kunne deklarere polyoler (sukkeralkoholer) såsom erythritol.

Alle råvarer oprettes i Dankost Pro. Råvarerne indeholder oplysninger om næringsstoffer samt oplysninger om evt. tilsætningsstoffer og allergener, der følger råvaren i alle de recepter, hvor råvaren er anvendt. På deklarationer fra EASIS er der også behov for at kunne deklarere polyoler. Råvarerne anvendes herefter ved oprettelse af recepterne, og der udarbejdes næringsdeklarationer med ingredienslister med angivelse af tilsætningsstoffer og allergener med formateret skrift, QUID mærkning samt næringsdeklaration med angivelse af polyoler. Hvad det koster at producere de forskellige produkter ses med det samme i recepterne, når ingredienserne er tastet, og der kalkuleres herefter på recepterne.

EASIS har forskellige delopskrifter, der anvendes i mange forskellige produkter. Det er fx marcipan, chokolade, vaniljeis o.m.a. Disse delopskrifter oprettes kun én gang og anvendes herefter som ingredienser i de produkter, hvor de indgår. På deklarationen splittes alle delopskrifter op og angives som enkeltingredienser.

EASIS arbejder med eget design på produktspecifikationer og datablade med f.eks. firmalogo, firmaoplysninger samt oplysninger om ingredienser, næringsstoffer, tilsætningsstoffer og allergener. EASIS arbejder med forskellige designs, hvor produktspecifikationerne indeholder forskellige typer af oplysning, afhængig af, hvad kunderne har brug for af oplysninger udover næringsdeklarationen. Nogle kunder kan have brug for viden omkring f.eks. tilberedning, holdbarhed og opbevaring. Disse data kan tillige tilknyttes en recept / produkt i Dankost Pro således, at ingen data går tabt.

 

Dankost Pro og GS1

Flere og flere, bl.a. grossisterne og detailkæderne, stiller krav om, at der kan søges oplysninger om EASIS´ produkter i GS1 Trade Sync´s database, hvor det er producenterne selv, der stiller oplysninger til rådighed. Oplysninger i GS1 Trade Sync. skulle tidligere oprettes manuelt, men overføres i dag direkte fra Dankost Pro. Her overfører EASIS alle data direkte fra programmet til GS1. På alle recepterne skal der med tiden tilføjes oplysninger om f.eks. producentens GLN, målmarkedslande, publikationsdato, emballageoplysninger, pakkestørrelser, ernæringsdeklaration, ingrediensliste og allergener, der alle kan overføres og valideres i GS1.

Du kan læse mere på deres website www.easis.dk