Espersen

Virksomheden

Espersen er en anerkendt kvalitetsleverandør af fiskeprodukter på frost og køl – fra natur fileter og klassiske panerede fiskeprodukter til butterdejsprodukter og retter med frisklavet saucer. Den daglige produktion og produktudvikling sker med fokus på kvalitet, sporbarhed og bæredygtighed. Espersen startede på Bornholm i 1937,  og med gennemløbende udvikling har Espersen i 2016 fabrikker eller kontorer i Danmark, Polen, Litauen, Rusland, Spanien, Frankrig og Vietnam samt store internationale kunder i Europa, USA og Australien.

Espersen og Dankost Pro

Espersen har anvendt Dankost til næringsberegning siden 2003, hvor programmet stadig hed Dankost 3000. I 2011 blev Dankost 3000 opgraderet til det nuværende Dankost Pro og samtidigt udvidet med muligheden for at udarbejde deklarationer, produktspecifikationer og datablade direkte i programmet. Som nævnt ovenfor har Espersen kontorer fordelt på flere lokationer, og Dankost Pro anvendes i dag af brugere i både Fredericia og på Bornholm. Programmet anvendes af PU (R&D) – produktudviklingsafdelingen –  til udarbejdelse af nye produkter samt af QA – kvalitetsafdelingen – til udarbejdelse af alt, hvad der har med produktspecifikationer og datablade at gøre. Specifikationerne udarbejdes i dag på både dansk, tysk og engelsk. Espersen har endvidere mulighed for at skifte mellem dansk og engelsk som programsprog.

Alle råvarer godkendes af Espersen og bliver herefter oprettet i Dankost Pro. Råvarerne indeholder oplysninger om næringsstoffer samt oplysninger om tilsætningsstoffer og allergener, der følger råvaren i alle recepter, hvor råvaren er anvendt. Herefter udarbejdes recepter og der kalkuleres på recepterne.

Espersen har implementeret deres eget design på produktspecifikationer og datablade med fx firmalogo, firmaoplysninger, oplysninger om kontaktperson samt oplysninger om ingredienser, næringsstoffer, tilsætningsstoffer og allergener. Der arbejdes med forskellige designs; nogle produktspecifikationer indeholder oplysninger, der er tiltænkt kunderne og andre produktspecifikationer der er tiltænkt  sælgere i en salgssituation. Sidstnævnte kan have brug for viden omkring tilberedning, holdbarhed og opbevaring. Denne data kan tillige tilknyttes en recept / produkt i Dankost Pro således ingen data går tabt.

Du kan læse mere på deres website ved at klikke her

Espersen er i øvrigt medlem af Danish Seafood Association