I.M. Frellsen

Siden 1897 – og gennem 4 generationer, har familiefirmaet I.M. Frellsen fremstillet gourmetprodukter i høj kvalitet.

I.M. Frellsen startede som en sukkervarefabrik, der producerede bolcher. I 1949 åbnede de første detailudsalg. Dropskogeriet blev erstattet af en chokoladefabrik – og antallet af butikker voksede og udviklede sig til chokoladeforretninger med et højt kvalitetsniveau.

 I.M. Frellsen har ca. 380 medarbejdere og har specialiseret sig i kvalitetsprodukter indenfor kaffe, hjemmelavet chokolade og andre delikatesser. Kaffe, the, tilbehør m.m. leveres af salgschauffører fra Randers og Roskilde til over 7.000 virksomheder, institutioner, restaurationer og hoteller i hele landet.

Chokoladen afsættes gennem I.M.Frellsens egne 39 Frellsen butikker over hele landet og en helt ny fabriksbutik samt via en engros afdeling.

I.M. Frellsen og Dankost Pro

I.M. Frellsen chokolade har anvendt Dankost Pro til næringsdeklaration siden 2012. Hos I.M. Frellsen Chokolade anvendes Dankost Pro til at udarbejde deklarationer, produktspecifikationer og datablade direkte i programmet.

Alle råvarer godkendes og oprettes herefter i Dankost Pro. Råvarerne indeholder oplysninger om næringsstoffer samt oplysninger om eventuelle tilsætningsstoffer og allergener, der følger råvaren i alle recepter, hvor råvaren er anvendt. Råvarerne anvendes som ingredienser i de mange forskellige chokoladeprodukter.

Chokolade og specielt fyldte chokolader kan være komplekse produkter at deklarere, da det kan indeholde mange sammensatte ingredienser, der består af flere råvarer. I.M. Frellsen opretter i Dankost Pro de sammensatte ingredienser, så de kan deklareres hver for sig i ingredienslisten. I chokoladeproduktionen indgår også mange forskellige opskrifter på fx marcipan, trøffelmasse, nougatmasse osv. Disse opskrifter bliver anvendt i mange forskellige typer af produkter. I.M. Frellsen har oprettet disse opskrifter, så de nemt kan indgå i andre opskrifter således, at det ikke er nødvendigt at taste alle ingredienser forfra hver gang, et produkt skal beregnes.

De forskellige stykker chokolade skal kunne næringsdeklareres hver for sig, men der er også brug for at kunne samle en æske med fx 20 forskellige stykker chokolade, der skal deklareres i en samlet deklaration for hele æskens indhold. Når I.M. Frellsen har oprettet alle recepter på de forskellige chokoladeprodukter i Dankost Pro, samles chokoladestykkerne i de forskellige æsker med forskelligt indhold og deklareres samlet. Da hvert stykke chokolade har sin egen recept, er det nemt at udskifte et eller flere stykker chokolade i en æske og så danne en næringsdeklaration på den nye variant.

Frellsen har implementeret deres eget design på produktspecifikationer og datablade med fx firmalogo, oplysninger om ingredienser, næringsstoffer, tilsætningsstoffer, allergener og QUID. Der arbejdes med forskellige designs; nogle produktspecifikationer indeholder oplysninger, der er tiltænkt kunderne og andre produktspecifikationer er sat op som styklister (opskrifter), der er tiltænkt chokoladeproduktionen og administrationen.

Du kan læse mere om Frellsen på deres website: www.frellsen.dk