Næringsdeklaration

Med DANKOST PRO kan der laves avancerede beregninger på næringsstoffer og priser på produkter både under produktudvikling og på det færdige produkt. Efterfølgende kan beregningerne sammenlignes og udskrives m.m.

DANKOST PRO håndterer automatisk liste med ingredienser sorteret i faldende orden med mængdeangivelse (QUID) samt en tilhørende næringsdeklaration afrundet i henhold til forskrifterne. Indeholder produkter tilsætningsstoffer og allergener vises disse tillige. Programmet leveres med en ordbog til brug for allergene ingredienser. Findes de allergene ingredienser i ordbogen, formateres de automatisk til fed, kursiv, VERSALER eller en kombination. Præcis hvordan de fremhæves, defineres af jer. Programmet håndterer endvidere mulighed for at angive tilsætningsstoffer på råvarerne. Dette muliggør en senere visning som et nummer, en tekst eller begge i deklarationen.

DANKOST PRO kan benyttes til et ubegrænset antal råvarer, der alle kan oprettes på op til 6 forskellige sprog efter eget valg. Sprogene følger råvaren ind i recepten og gør det muligt at danne deklaration på op til 6 forskellige sprog på hver recept.

DANKOST PRO leveres med en større pakke af standardudskrifter, rapporter og specifikationer. Der er mulighed for selv at arbejdere videre heri eller få hjælp fra Dankost hertil. Programmet kan endvidere benyttes til endelige labels og der kan udskrives direkte til labelprintere. Datablade og produktspecifikationer oprettes i det implementerade designprogrammet på de ønskede sprog således, at de kan udskrives til firmaets kunder og/eller vises på en hjemmeside.

DANKOST PRO kan med jeres råvarer deklarere produkter efter de nyeste retningslinjer fra EU–forordning 1169/2011, der trådte i kraft december 2014. Dette omfatter bl.a. ændret rækkefølge på næringsstoffer, formatering af allergener og angivelse af salt.

Angivelse af mængde

Med DANKOST PRO er der mulighed for at sætte mængdeangivelse i % eller g (QUID) på en eller flere af ingredienserne i forbindelse med deklarationen.

Etiketter/ produktspecifikationer

Via det integrerede designprogram kan recepter udskrives til f.eks. datablade, produktspecifikationer, labels etc. direkte fra DANKOST PRO.

Der er mulighed for at skræddersy rapporter med eget logo eller have datablade til brug for private label, hvor kundens logo hurtigt kan tilføjes label eller datablad. Alle udskrifter og designs kan udskrives i diverse formater, både grafisk, til tekstbehandling, PDF samt teknisk information (f.eks. csv).

DANKOST PRO er kompatibel med Windowsbaserede printere.

Klik her for at læse om yderligere funktioner relateret til næringsdeklaration