Halvfabrikat og tilsætningsstoffer

Med DANKOST PRO forkortes og forenkeltes produktspecifikationer men fortsat indenfor de gængse regler. Ved at samle samtlige ingredienser kan tekster forkorteres hvilket giver mere plads til præsentationen af produktet.

DANKOST PRO håndterer sammensatte råvarer og halvfabrikat (råvarer, der består af flere ingredienser) i vores modul til råvarer. Råvarerne oprettes på samme vis som traditionelle råvarer, men med udvidet funktionalitet mhb. deklareringen. Forskellen er, at der er mulighed for at indtaste ingredienser, der kan lægges sammen med andre råvarer i deklarationen på det færdige produkt.

Et eksempel her på; Halvfabrikat, som består af 50% hvedemel og 50% hvedeklid anvendes i en recept, som allerede indeholder hvedemel. DANKOST PRO vil her kunne summere hvedemel og alene skrive dette én gang på deklarationen. Hvedemel vises i faldende rækkefølge på baggrund af den samlede mængde hvedemel.

Tilsætningsstoffer – gruppering

I DANKOST PRO er der mulighed for at oprette tilsætningsstoffer som traditionelle råvarer indenfor en kategori. Det kan f.eks. være farvestoffer eller konserveringsmidler, der grupperes med kategorinavn og herefter E-nummer eller tilsætningsstofnavn. Eks. Farvestoffer (E 100 E 101). DANKOST PRO vil på deklarationen samle tilsætningsstoffer i samme kategori i en parentes i faldende orden.